Comença el nou solstici

Ara, si és que ja no estava pactat abans, començaran les negociacions pertinents per estructurar el cartipàs municipal, és a dir qui fa què

El dia 21 a les 17,54 hores va començar el solstici d'estiu, un moment de l'any que mostra la floració de la naturalesa en el seu màxim esplendor. Aquest any, pocs dies abans, a casa nostra, a Sant Cugat del Vallès, també ha arribat una nova estació política on diuen que la llum brillarà diferent, les temperatures poden ser diverses però equilibrades i els dies socials, culturals i econòmics esplèndids i agradables.

 

Les tres forces polítiques que, aparentment, per la seva pròpia naturalesa no semblava que poguessin pactar una acció comuna per la seva posició en el marc polític, s'han posat d'acord en fer fora el grup hereu d'una força política que feia 32 anys que governava la ciutat i que havia estat la candidatura més votada amb diferència. Calia fer-ho, diuen, per necessitat gairebé higiènica (?). Ara, si és que ja no estava pactat abans, començaran les negociacions pertinents per estructurar el cartipàs municipal, és a dir QUI fa QUÈ.

 

Deixeu-me dir tres coses als nous administradors del poder municipal. Primer: La cultura no arriba a l'1 per cent del pressupost municipal, la cultura no és una despesa sinó una inversió, i la cultura, per definició, és diversa. Segon: Els espais dedicats a les arts escèniques de la ciutat són insuficients per portar els artistes de fora que la ciutat reclama i mereix i per poder mostrar de forma regular i en bones condicions els grups i artistes propis, que són molts i bons. Tercer: No anunciem programes, projectes que són engrescadors, atractius i perfectes sobre el paper si no tenim prèviament l'acord per cobrir econòmicament les exigències naturals d'aquests programes, sigui només des de l'ajuntament o en col·laboració pública/privada.

Un desig i una exigència; Bon viatge pels guerrers si al seu poble són fidels!

 
 
Comentaris

Destaquem