Comencem?

El passat diumenge 11 de febrer es va celebrar a Barcelona la primera actuació de la temporada 2018, amb la tradicional trobada de les set colles de la ciutat comtal per Santa Eulàlia. Una cita que, tot i organitzar-se des de l’any 1997, no sempre havia despertat l’expectació que està generant els últims anys.

 

 

Primer només hi actuaven els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sants, poc després s’hi van afegir els Castellers de la Vila de Gràcia i més endavant i de forma esgraonada, els Castellers del Poble Sec, els de la Sagrada Família i la Jove de Barcelona. Enguany s’hi afegeix la nova colla dels Castellers de Sarrià. Fa cinc anys, els Castellers de Barcelona hi van fer per primer cop un castell de vuit i des d’aleshores, la colla degana de la ciutat ha estat puntual amb la seva cita amb el primer castell de vuit de cada temporada.

 


Els Castellers de Sant Cugat, per la seva banda, van començar els primers assaigs “oficials” de l’any el dimarts 13 de febrer, tot i que l’activitat castellera amb els més petits ja va iniciar-se a principis del mes de gener.

 


Dissabte 17 de febrer se celebra una assemblea extraordinària on s’espera que es ratifiqui en Toni Serra com a nou cap de colla. Ell ja va ser cap de colla les temporades 2012 i 2013 fent tàndem amb en Toni Castanyer. 

 

 

El bienni dels “Tonis” serà recordat per descarregar per primer cop el 2 de 8 amb folre i el 3 de 8 i ajudar en la consolidació d’aquestes construccions, a més d’aconseguir aquella recordada segona posició en el Concurs de Castells de Tarragona del 2012, després d’estar en l’última posició en acabar les dues primeres rondes de les cinc possibles.

 


Des d’aquestes línies li oferim el màxim suport i escalf, a més dels millors desitjos d’encerts i bona fortuna.

 

 

Tal com dèiem en l’article anterior, les primeres cites dels gausacs del 2018 seran a l’ermita de Sant Medir el dissabte 3 de març i a la plaça de la Virreina de Gràcia, el diumenge 4 de març.

 

 

Ho tenim tot a punt. Comencem?

 


Gausacs, amunt!

 

 

 
Comentaris

Destaquem