Basat en experiències reals, compilades en un dietari comercial d'una setmana qualsevol a Sant Cugat:
Dilluns: Vaig a la farmàcia. No tenen el que necessito, ho demanarà i m'avisarà quan arribi. Ell aprofita i em pregunta per com estan les meves filles. Surto, sense haver comprat res, amb dos piruletes per a elles.
Dimarts: Toca compra de producte fresc. On vaig sempre: 'avui Roger tenim cogombres, raves i tomàquet raf excel·lent". Els compro! Sempre els faig cas, perquè en saben un munt.
Dimecres: Anem a una extraescolar. Els dic que en acabar poden sortir soles –per sort Sant Cugat és encara un espai prou segur-, parlem una estona de com va tot, i ens acomiadem. Fa 6 anys que ens coneixem.
Dijous: Truco a la millor botiga d'esports del poble. Fa molt que en som clients. He de retornar-los –encara- els esquís de temporada que vaig llogar, com cada any, per les filles. 'Roger, no et preocupis!'
Divendres: Quedem a quarts de vuit amb els amics. Els propietaris del local em pregunten per la família. Amb el temps ens hem fet amics. I també gaudim de les converses amb altres clients.
Dissabte: La meva dona va a comprar al supermercat, demana a la secció de xarcuteria el producte de la marca X, la dependenta amablement diu 'habitualment el seu marit acostuma a demanar aquesta altra marca Y'. Tracte personal.
La restauració, els serveis i el comerç de proximitat donen qualitat de vida i vertebren la nostra ciutat, i qui no vegi que això no té preu, és que no ho valora correctament. El passat 9 de maig es va celebrar el Dia Europeu del Comerç de Proximitat, però també cal pensar-hi i actuar en conseqüència els 364 dies restants.
Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.
Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, X, Instagram i TikTok.