Un altre comerç emblemàtic que tanca

"No puc llegir com el forn de pa de cal Valls del carrer Major també tanca definitivament les portes​ sense sentir una pena profunda"

Un dia em vaig prometre que no tornaria a parlar d'aquest tema, de la crisi del comerç local, però és que no puc.

 

No puc llegir com el forn de pa de cal Valls del carrer Major també tanca definitivament les portes sense sentir una pena profunda, per veure com a poc a poc tot aquell comerç divers i arrelat al poble va desapareixent sense que ningú ho vulgui aturar i quedar-me indiferent.

I mira que els de Junts s'han retratat del dret i del revés amb uns cartellets que tothom hem de comprar al barri. Molt bonic com a campanya de màrqueting, però que no podran aturar la caiguda. Una caiguda que ells mateixos van començar ja fa molts anys, quan mai van voler escoltar les veus dels comerciants que els hi demanaven una accessibilitat i la possibilitat d'aparcar als clients, si realment volíem ser un centre comercial a cel obert, com deien els convergents de llavors i poder competir amb les mateixes eines que els centres comercials a cel cobert que tenien un fàcil accés i l'aparcament gratuït.

I el comerç ha anat enfonsant-se durant tots aquests anys fins a arribar al tripartit de la ignomínia. He volgut llegir el programa electoral d'ERC a veure què deia sobre el comerç. Propostes retòriques, com que volen potenciar i defensar el comerç urbà de proximitat per afavorir la dinamització i la vitalitat, i que ampliaran l'eix comercial del centre per convertir Sant Cugat en un referent comercial. Per això es van inventar l'Anella Verda i altres genialitats, per dificultar l'accessibilitat de la gent al centre i enviar-lo als centres comercials i mercats municipals, que és on ells s'hi juguen els calés.

 
Comentaris

Destaquem