Comiat

Vuit anys com a regidor de Cultura han estat una experiència llarga, densa i intensa, amb alts i baixos –no ho amago–, però tanco aquest cicle prou satisfet

Vull agrair a la nostra alcaldessa que m’oferís de continuar, també com a independent, en el proper mandat 2015-2019. Ja fa mesos, però, li vaig traslladar el meu convenciment d’haver arribat al final del meu trajecte com a polític. Encara m’ho va tornar a preguntar abans de tancar la llista de CiU, deferència que li vaig agrair. He estat regidor del 2007 al 2015, coincidint amb el llarg cicle de crisi econòmica, amb les corresponents retallades i congelació d’inversions en equipaments. Calia prioritzar d’altres fronts encara més fràgils i vulnerables que el de la Cultura. Malgrat tot, l’experiència ha valgut la pena. Iniciat en el món de la gran empresa i, després, amb petita empresa pròpia, exercir un càrrec públic era, per a mi, un repte i, sens dubte, la millor cloenda d’un aprenentatge vital.

He pogut viure com un Ajuntament reprodueix i condensa la complexitat i les contradiccions de la societat. I si bé és cert que d’entrada em va semblar que, per la feina esmerçada, els resultats tangibles eren ben minsos, aviat vaig constatar, però, que els intangibles eren enormes: la necessària i permanent negociació a la recerca del consens a totes bandes pot arribar a ser feixuga, i no sempre reeixida, però és el fonament de la vertebració i cohesió social d’una societat que es vol madura i democràtica.


Vull expressar un sentit agraïment a en Lluís Recoder per incloure’m en el seu equip el 2007, i a la Mercè Conesa per, després, haver revalidat aquesta confiança. Recordo la primera reunió de treball amb l’alcalde. Ens va reptar a escriure en un paper... un sol objectiu, breu, sense reflexió prèvia. Em va sortir de l’ànima: “ajudar les entitats, principals agents i dinamitzadors de la cultura de base...”.


Al món cultural de Sant Cugat li haig d’agrair la seva amistat, la comprensió d’anys d’estretors, i li demano disculpes per les meves mancances... tot i que les principals disculpes les adreço a la meva família, per sostreure’ls un temps i energia meus que es mereixien i no els puc retornar.
Si hi ha coses positives del meu balanç, en bona part ho dec a un equip tècnic formidable que en tot moment m’ha donat suport, encapçalat pel director d’àmbit (Xavier Fornells) i pels responsables del Servei de Cultura (Jordi Gonzalez), l’ens del Teatre Auditori-Biblioteques-Conservatori (Pep Tugues), els Museus de SC (Lluís Campins), Turisme (Marta de Castro) i tots els tècnics respectius.


També agraeixo l’afecte i col·laboració de tots els meus companys regidors i dels seus tècnics, així com de molts altres treballadors de la Casa (Carme Pont, Secretaria General, Intervenció, Serveis Jurídics, etc.). Estic agraït, també, a mossèn Blai, per la seva comprensió i paciència des de la Parròquia, així com als mitjans locals, sempre amatents a cobrir l’atapeïda i, a vegades, atropellada agenda cultural.


És obligat un agraïment especial al Consell de Cultura i Taules de Participació, amb l’Eduard Jener al capdavant. La feina que han fet per la ciutat és literalment impagable, com la de les Comissions Organitzadores de les Festes Majors, Carnavals i Cultura Popular i Tradicional en general.
Sant Cugat té la sort que el seu principal actiu és la seva gent activa, les entitats del centre i dels barris, sigui qui sigui el regidor de Cultura. Ho dic per encoratjar qui em vingui al darrere i perquè cuidi aquest tresor. Tindrà bona part de la feina feta!

 
Comentaris

Destaquem