L'Assemblea d'Infants de la Floresta

"Entre les necessitats que s'identifiquen, una de rellevant és la manca d'espais per joves", diu Subirats

El gener de 2016 es crea a la Floresta la Comissió Educativa del Consell de Barri amb l'objectiu que les diferents instàncies educatives i veïnes i veïns del barri treballin de forma coordinada i es recolzin entre elles en iniciatives vinculades amb tots els àmbits de l'educació. Entre les necessitats que s'identifiquen, una de rellevant és la manca d'espais per joves, que es tradueix en la reivindicació d'un projecte de Casal Jove que aviat serà realitat.

 

Una altra n'és la creació de l'Assemblea d'Infants, que neix amb l'objectiu de fomentar la participació directa dels infants en la construcció de la seva quotidianitat i fer-los partícips de la presa de decisions relacionades amb el bé comú. Vol ser una eina de participació ciutadana que sigui útil per recollir les inquietuds i els propòsits dels infants del barri. Es tracta d'oferir la possibilitat d'exercir els seus drets com a ciutadans i alhora potenciar el seu vincle comunitari, un vincle recollit en la Convenció dels Drets dels Infants. Es tracta de reconèixer el seu protagonisme social i els seus drets com ara el dret a manifestar la seva opinió en tots els afers que l'afecten (Art. 12); el dret a la llibertat d'expressió (Art. 13); i el dret a la llibertat d'associació i la reunió pacífica (Art. 15).

Durant aquests anys, els infants de l'Assemblea d'Infants de la Floresta han definit com ha de ser el model de gestió del seu espai; han creat el seu logo identificatiu; han fet la seva cançó i un videoclip; han fet propostes i dissenys del camí segur escolar i d'espais d'oci a la seva mida. Ara toca seguir la bona feina feta i dotar la iniciativa de suport econòmic per consolidar aquest espai democràtic.

 
Comentaris

Destaquem