La Comissió d'Experts

'Seran professionals en la matèria qui exposaran en què han fallat i quins mecanismes s'hauran de posar en funcionament'

Amnistia Internacional va elaborar un informe demolidor respecte el que va passar durant la pandèmia a les residències. Va afirmar que va haver-hi una violació de drets humans i abandonament de la gent gran fins a la mort.

El passat 3 de novembre el Parlament de Catalunya, amb la majoria de vots dels diputats, va aprovar una Comissió d'Experts perquè esclarissin els fets, que concerneixen els 9.300 morts per Covid a les residències catalanes. Aquesta Comissió substitueix a la Comissió d'Investigació que es va posar en funcionament amb anterioritat.

I com no entenc molt bé quina és la diferència, vaig investigar i preguntar als que saben d'aquests temes i em van informar que la diferència radica, principalment, en el fet que la Comissió d'Investigació, les persones citades estan obligades a comparèixer, les sessions són públiques i els diputats han d'elaborar unes conclusions, un pla de treball que ha d'enviar al Govern i, si es considera oportú, a la Fiscalia. En canvi, a la Comissió d'Experts, seran professionals en la matèria qui exposaran en què han fallat i quins mecanismes s'hauran de posar en funcionament perquè no torni a passar (suposo), però no hi ha més obligacions més enllà.

Confio que els nostres polítics faran tot el que estigui a la seva mà per trobar la llum i poder explicar amb claredat i sinceritat què va ocórrer amb els nostres morts. Crec fermament que com a societat ho devem. I si jo avui puc escriure aquest article d'opinió, és gràcies a ells, perquè van treballar per donar-me aquesta llibertat, perquè amb l'exemple que donem avui, els nostres fills ho faran al futur.

 
 
Comentaris

Destaquem