La complexitat d'efectuar tràmits administratius

'És important abordar aquesta discriminació proporcionant suport, capacitació i recursos adequats per tal de garantir que totes les persones tinguin igualtat d'accés i oportunitats'

La complexitat d'efectuar tràmits amb l'administració pública pot suposar una forma de discriminació basada en la falta de coneixements per dur a terme tràmits amb les administracions, i que pot afectar a persones de totes les edats, però especialment a aquelles persones que no estiguin familiaritzades amb la tecnologia o tinguin dificultats per a comprendre els procediments administratius. Això pot manifestar-se en l'exclusió de persones amb baixos nivells d'alfabetització digital, dificultats de comprensió de l'idioma o falta d'accés a recursos educatius adequats.

També pot incloure interfícies digitals complicades, falta d'opcions d'accessibilitat, escassa disponibilitat d'assistència tècnica i una presumpció de competència digital que exclou a aquells que no estan familiaritzats amb la tecnologia. És important abordar aquesta discriminació proporcionant suport, capacitació i recursos adequats per tal de garantir que totes les persones tinguin igualtat d'accés i oportunitats per a interactuar amb les administracions públiques.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem