Comprensió i paciència

Hem de posar tot l'esforç perquè hi hagi un acord satisfactori

Estem immersos en dies decisius per al nostre país. El referèndum de l'1-O, i les eleccions il·legítimes del 21-D, van donar un mandat molt clar d'autodeterminació del poble de Catalunya, i aquest segueix sent l'únic full de ruta.

És per això que des de Demòcrates demanen comprensió i paciència, ja que no és senzill negociar quan tenim líders a la presó, i exiliats. Podríem exigir i assenyalar qui i perquè no es va complir la llei del referèndum del passat dia 3 d'octubre, però ja hi haurà temps per mirar enrere. Ara toca anar endavant i tenir molt clar que el nostre adversari és l'estat espanyol.

En aquesta nova legislatura s'ha d'eixamplar la base i decidir com ha de ser el país. Hem de fer el que no vàrem fer el passat 3 d'octubre, i un dels instruments és el procés constituent, que ha de ser el procés participatiu de la ciutadania que acabi amb quina constitució volem per a la República, i que aquesta sigui votada en referèndum. En cap cas, eixamplar la base, implica aixecar ponts i aliances amb aquells partits que callen davant de la presó i l'exili. Això queda molt lluny del mandat del poble de l'1-O.

Per tant, malgrat els moments d'incertesa de les darreres setmanes, hem de posar tot l'esforç perquè hi hagi un acord satisfactori, i aconseguim mantenir la unitat de les forces lleials a la República. Des de Demòcrates, seguim mantenint que l'objectiu no és la persona, sinó fer efectiu el mandat que les persones ens van donar en el referèndum de l'1-O.

 
Comentaris

Destaquem