Confitat d'autors santcugatencs

Article d'opinió de Vilarasau parlant sobre les Lectures a la Fresca

Enguany hi ha Lectures a la Fresca, però... confitades. Aquest virus, que ha afectat tanta gent, ha anat directe al cor de l'espectacle en viu i al que representa. El teatre quasi ha estat ferit de mort amb tot el que té d'acte social i cultural. I la gent de l'espectacle, sens dubte la més petonera i més amant de l'abraçada del món mundial, s'ha quedat sense l'expressió més humana i connectada als sentiments.

En aquesta edició no farem el recorregut per les places santcugatenques per retrobar-nos amb amics, coneguts i saludats. Però ens agombolarem al Claustre del Monestir, el referent primigeni que dona sentit a Sant Cugat com a poble, i guardarem distàncies físiques, això sí, però no pas distàncies socials. El fet social del teatre estarà en el cor, més que mai, de tots nosaltres, més enllà de mascaretes i altres mesures de seguretat.

Hem programat quatre monòlegs i dos diàlegs, però tenim una carta guanyadora amagada sota la màniga: Tot, tot, tot estarà fet amb talent local. Quatre autors i dues joves autores han acceptat el repte de fer a mida per cadascun dels intèrprets unes petites peces de teatre breu. Vuit actors i actrius han acceptat el repte d'interpretar-les i quatre directors intentarem endreçar i donar forma escènica a les obres que ens han deixat en custòdia. Comptem, al darrere, amb l'equip tècnic que ens acompanya des de fa anys, reforçat en aquesta ocasió, per tal de compensar la limitació de seients, amb un equip d'audiovisual que permetrà veure la representació en directe des de casa, en cas que no vulgueu o no pugueu fer-ho presencialment.

Ja veureu com aquest estiu Lectures us sorprendran amb uns fruits especialment saborosos.

 
 
Comentaris

Destaquem