Els Consells de Barri no funcionen

'Una de les afirmacions que tots els partits van fer seva era que calia dotar els consells de barri d'una major capacitat de decisió'

No fa gaires dies un mitjà local publicava un article d'opinió del vocal de C's a Valldoreix on deia que abans de l'actual mandat "los consejos de barrio gozaban de razonable buena salud" i entre altres coses apuntava també que era una desgràcia la creació d'un Consell de Poble de La Floresta, tot plegat un desplegament de populisme de baixa estopa.

El títol de l'article va ser acceptat per tots els partits del consistori en l'acte que tingué lloc a La Floresta el 23 de març de 2019. L'acte s'emmarcava en un debat obert al barri sobre el futur de La Floresta i el punt de partida era la constatació que el consell de barri no funcionava com a espai de participació veïnal. Els representants polítics van aprofitar per ampliar aquesta diagnosi cap a la resta de consells de barri de Sant Cugat. Una de les afirmacions que tots els partits van fer seva era que calia dotar els consells de barri d'una major capacitat de decisió, que no s'entenia disposar d'espais de participació que acabaven esdevenint espais de frustració i de desmobilització.

Quatre anys després l'Ajuntament ha engegat una comissió d'estudi per actualitzar el funcionament dels consells "i potenciar el seu paper com a òrgans descentralitzats de participació ciutadana", on es pretén també abordar la proposta que s'ha treballat a La Floresta, una proposta que aspira a augmentar la seva capacitat de decisió sobre temes que afecten el barri, alhora que vol modificar el seu funcionament per fer-lo, senzillament, més democràtic. Una proposta, un model que pot servir també per altres barris.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem