Nadal als barris

"Ni tan sols els nuclis o principals carrers dels diferents districtes de la ciutat tenen uns mínims d'esperit nadalenc"

Arriba una de les èpoques més màgiques de l'any on la il·lusió i l'alegria imperen en l'ambient: als carrers, entre els amics, a la família. Sant Cugat és sens dubte una ciutat magnífica, però per Nadal encara fa més goig passejar pel seu centre històric amb tota la il·luminació nadalenca que l'acompanya.

 

Aquest any, a més a més, la situació sanitària ha obligat a canviar la forma en com es feia la tradicional encesa de llums, i francament, trobo que ha estat un encert. L'objectiu era fer que tothom des de casa pogués ser testimoni que els llums de Nadal quedaven inaugurats. I tots vam poder sentir i veure els petards que van tirar els Diables, fet que aprofito per agrair-los-hi.

El resultat és un centre preciós i perfectament il·luminat, però, què passa amb la resta de barris? Certament, cal ser conscients que Sant Cugat en extensió territorial és gairebé la meitat de Barcelona, però en població no som ni una desena part de la capital. I hem de tenir en compte que 1 de cada 3 santcugatencs viu al centre. Tanmateix, la realitat territorial i demogràfica no haurien d'excusar que ni tan sols els nuclis o principals carrers dels diferents districtes de la ciutat tinguin uns mínims d'esperit nadalenc.

Estic convençut que si es vol, aquests mínims es poden assolir. I de ben segur, que amb el temps acabarem tenint una ciutat que té cura de tots i cadascun dels seus barris. Mentrestant, sempre ens quedarà fer com l'associació de veïns de Volpelleres i instar el veïnat a decorar i il·luminar els seus propis balcons i portals. I no voldria acabar sense desitjar-vos un Bon Nadal i que gaudiu, amb prudència, de les festes.

 
Comentaris

Destaquem