La crema del vesc

"Després del pitjor any de les nostres vides, desitjo que el 2021 sigui l'any de l'esperança"

Cada primer de gener cremo el ram de vesc que algú que m'estima em va regalar el Nadal anterior. És una tradició romana perquè la sort, la pau i la fertilitat siguin en l'any que comença; jo aquest any he cremat el vesc del Nadal del 2020 amb una mirada col·lectiva.

Després del pitjor any de les nostres vides, desitjo que el 2021 sigui l'any de l'esperança, l'any on entre tots posem la primera pedra de la reconstrucció. Desitjo que les vacunes suposin un pas ferm per eliminar la COVID-19; que sigui també l'any de la recuperació de les nostres empreses i comerços, que la política deixi de banda interessos partidistes i conjumini esforços i entre tots encertin les decisions i les mesures que impulsin el salvament de la nostra economia, les nostres empreses i els nostres treballadors.

 

També desitjo que sigui l'any en què l'ecologisme i la sostenibilitat s'imposi com a moviment social majoritari i que el suport a les iniciatives conservacionistes, animalistes i ecologistes augmenti exponencialment.

Espero també que el 2021 sigui el de la inflexió pel català; és responsabilitat de tots salvar la nostra llengua a través del seu ús, i responsabilitat de les administracions la seva protecció i la seva promoció a l'àmbit de la cultura i els mitjans de comunicació.

Finalment, desitjo que aquest any sigui el del fi de la repressió política, el de l'alliberament dels presos polítics catalans a través d'una amnistia. Espero que el 2021 sigui l'any del diàleg entre Catalunya i Espanya -incompatible amb la repressió- i que trobem una solució política al problema polític que tenim enquistat des de fa deu anys.

....

 
Comentaris

Destaquem