Crida a la unitat

Espanya es constata com un estat poc democràtic, com un estat amb tics dictatorials

Estem davant d'un dels moments històrics més importants del nostre país. El referèndum de l'1-O va donar un mandat molt clar d'autodeterminació del poble de Catalunya, i per Demòcrates segueix sent l'únic full de ruta. Espanya es constata com un estat poc democràtic, com un estat amb tics dictatorials, què exerceix sense complexos la violència política, jurídica i física per salvaguardar la "Unidad de España".

Davant d'aquest escenari vàrem acceptar com a instrument democràtic les eleccions il·legítimes del 21-D. I amb una participació sense precedents i contra tot pronòstic, les forces lleials a la República vam obtenir la majoria absoluta. El Govern del PP, del PSOE i Ciutadans no accepten els resultats democràtics, i utilitzen tots els instruments possibles, per trencar la unitat de les forces lleials a la República, amb l'objectiu d'anar a unes noves eleccions, i probablement exercir molt més joc brut, per intentar trencar la majoria dels 70 diputats que vàrem assolir en els darrers comicis.

Des de Demòcrates rebutgem qualsevol tipus de risc que ens pugui portar a perdre aquesta majoria, i fem una crida a preservar la unitat de les formacions sobiranistes, amb l'objectiu de restituir el govern, començant pel president Puigdemont, i seguint per la recuperació del control de les nostres institucions.

Per les decisions que hem anat prenent d'escoltar al mandat democràtic del poble de Catalunya, tenim presos polítics i exiliats. Tot plegat és massa greu per no mantenir la unitat. Tenim molt clar qui és l'enemic. I aquest, no està dins de les forces lleials a la República. Al contrari, és qui les vol trencar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem