Crisi

'Tanta pregunta em fa pensar que potser alguna cosa no va gaire bé, però el que, al cap i a la fi, ens podria interessar als soferts ciutadans/es és qui paga tot això'

Crisi, quina crisi? La del canvi climàtic? La del forat de la biosfera? La inflació? L'energètica? La de l'Antàrtida o de l'Àrtic? La de la foca mediterrània? La del preu de la llum? La de la moral dels poderosos? La del Procés? No sé, tanta pregunta em fa pensar que potser alguna cosa no va gaire bé, però el que, al cap i a la fi, ens podria interessar als soferts ciutadans/es és qui paga tot això.

Per exemple, sabeu quant costa un coet dels que es llencen a la maleïda guerra aquesta d'Ucraïna? (que no és l'única però si la més nostra). Ho sabeu? Doncs un coet súper too max dels molts que els llencen a cada moment val uns 175.000$, és a dir, uns 7 cotxes dels que tenim la majoria dels mortals.

Tornem a les preguntes... Qui paga els coets, els drons, les avionetes súper o les escopetes guais? Doncs nosaltres. Aleshores, penseu-hi, qui ho paga sempre tot en forma de "crisi" econòmica, nivell de vida, salut, les guerres i els seus morts, etc.? Nosaltres.

Aquests dies m'he entretingut a mirar com és la guerra moderna, la guai. He arribat a la conclusió que la vida d'un soldat val menys que un clínex utilitzat en una paperera i perdoneu el símil, però és exactament això. Després veig als pares i mares d'aquestes pobres víctimes (soldats) plorant i demanat, inútilment, que tot s'acabi i penso: però si al Putin, el gran, l'han votat en unes eleccions! És clar que manipulades, però és que ningú ha fet res per evitar-ho.

Seguim amb Putin, el gran, tothom amb una mica d'interès per la informació ja sabíem que aquest element és un assassí, fins i tot ens ho han explicat en alguns mitjans. Sabeu? Ells són dolents i nosaltres, els ciutadans... què som?

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem