La crònica d'una mort anunciada

'El Catalonia Innovation Triangle havia de ser un instrument clau pel desenvolupament econòmic de la comarca, però com tantes altres coses només ha estat fum'

Aquesta setmana els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i Rubí, conjuntament, i com a membres del Consell Plenari del Consorci, han pres la decisió de dissoldre, tal com havien fet amb anterioritat per deixar-ne de formar part, el Consorci per a la Promoció i el Desenvolupament de l'Eix de la B-30, conegut com a CIT (Catalonia Innovation Triangle).

Més info: Sant Cugat liquida Catalonia Innovation Triangle

D'entrada el CIT havia de ser un instrument clau pel desenvolupament econòmic de la comarca, però com tantes altres coses només ha estat fum. Un consorci que mai s'ha dotat d'una estructura pròpia, fet que ha impedit el desenvolupament de programes i no ha aconseguit consolidar cap línia de treball.

Tampoc s'havia fixat la temporalitat dels seus objectius, tant va ser així que, respecte a les aportacions econòmiques en dos anys de funcionament, els ajuntaments van decidir suspendre-les, amb una activitat econòmica i fiscal nul·la, i aquest fet va comportar que la Sindicatura de Comptes de Catalunya notifiqués a l'ajuntament adscrit (és a dir a Sant Cugat) la congelació de subvencions tan importants com el Fons Català de Cooperació Local, i altres aportacions realitzades per la Generalitat cap al nostre Ajuntament. Tot plegat ha fet inviable la seva continuïtat.

És obvi que alguns intentaran treure'n rèdit polític, de si no s'ha treballat prou per mantenir i revifar-ho, com a govern hem de prendre decisions pel bé comú, no per "fer veure que es fan coses", hem de ser pràctics i resolutius. Sant Cugat manté la seva potencialitat i pols d'atracció per si mateixa, i pel seu entorn vallesà i metropolità.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem