Què és 'Cruelty Free'?

"És necessari i ètic que per poder estar més "guap@" calgui torturar éssers vius?", diu Bibiana Navarro

Alguns animals com gossos, gats, primats, conills, rates, ratolins i conillets d'Índies són forçats a menjar o inhalar substàncies. Diàriament, s'afaita aquests animals i després se'ls refrega a la pell, als ulls o a les orelles ingredients de productes cosmètics per veure si pateixen alguna reacció al·lèrgica. Després els maten i els obren per veure l'efecte que han tingut els ingredients sobre els seus òrgans interns.

Pel que fa als experiments relacionats amb agents cancerígens, alimenten les rates amb ingredients dels cosmètics al llarg de 2 anys. Els fan un seguiment per a veure si pateixen càncer, i tot seguit, les maten.

Sovint, tanquen una cria de conill a una caixa perquè no es pugui moure i, moltes vegades, li mantenen els ulls oberts amb unes pinces. No se li sol administrar anestèsia. Un membre de l'equip d'investigació aplica una substància concentrada a la capa exterior de l'ull i observa que no apareguin efectes com la ceguera, el sagnat, l'hemorràgia o les úlceres. Per regla general, a la fi del procés maten els conills.

És necessari i ètic que per poder estar més "guap@" calgui torturar éssers vius?

La Coalició Europea Cruelty Free Europe lluita contra la crueltat dels experiments amb animals i treballa amb eurodiputats del Parlament Europeu perquè els ciutadans de la UE puguin estar segurs que els cosmètics estan lliures de crueltat.

I què hi puc fer, jo? Fàcil, NO consumir productes que hagin estat testats amb animals, sinó provar-ne d'altres d'alternatius.

I com sabré si és Cruelty Free? Fàcil també, mirant si al producte hi ha alguna d'aquestes icones:

Les dues icones

Les dues icones

 

 
Comentaris

Destaquem