Cuidem els camins de Valldoreix

"L'EMD de Valldoreix ha iniciat els treballs de millora de la riera de Can Badal i del tram que connecta el torrent amb el Camí de la Salut"

Durant aquest mes de març, l’EMD de Valldoreix ha iniciat els treballs de millora de la riera de Can Badal i del tram que connecta el torrent amb el Camí de la Salut, un dels circuits inclusius de “Sumant Capacitats”.

En aquest entorn ja s’havien fet actuacions de naturalització i adequació per l’ús de la població, però el pas intensiu de persones i bicicletes l’ha deteriorat i ha provocat l’erosió de les terres en els extrems de la passera de fusta.

El principal problema rau en la mateixa riera, on hi ha erosions que estan afectant els marges i la rocalla existent deixant a la vista una antiga canalització.

Els treballs consisteixen en la retirada de la runa i altres materials presents a la riera i en la creació d’estructures de protecció i dissipació de l’energia de l’aigua que per sí mateixa erosiona la riera. Paral·lelament s’han creat estructures que delimiten el sender i permeten controlar l’accés de persones i animals a la riera.

També està prevista la retirada del canyissar i la replantació amb vegetació autòctona de la ribera, que ara no és molt visible perquè recentment s’ha sembrat però sí que ho serà quan arribi la primavera. A més, la millora de la connexió del torrent de Can Badal amb el Camí de la Salut.

La voluntat de l’EMD és que tots puguem gaudir de l’espai privilegiat on vivim, a tocar del Parc de la Serra de Collserola. Això només ho aconseguirem amb la implicació de tots i totes, respectant i tenint cura del patrimoni natural que ens envolta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem