A qui en fem culpable?

'Ens hem fet un fart de dir que els joves són els culpables de la cinquena onada, quan ni tan sols els hem començat a vacunar fins fa quatre dies'

Les xarxes socials van plenes de polèmiques a propòsit de la vaccinació. Des de les semàntiques (vaccí, vacuna) a les terraplanistes. Sincerament, tenen poc interès, poca base i només busquen acòlits de posicions enfrontades. Algunes s'han fixat en teories cridaneres, com ara que les dones vacunades amb Pfizer han experimentat un creixement desmesurat dels pits i això, en una societat masclista, sembla que seria la notícia que se'n fa més escudella.

En tot cas, una societat responsable ha d'entendre que no hi ha millor cura que la prevenció, aquest gran axioma científic que ha allargat l'esperança de vida dels trenta als noranta anys en poc més de dos segles. No m'agrada el que passa a França, però tampoc m'agrada la insolidaritat de ramat de qui es vol protegir amb la immunitat dels altres.

Em preocupa la culpabilització de determinats col·lectius. L'estratègia de vacunació per trams d'edat n'és, en part, el motiu, com ho seria qualsevol altre criteri de segmentació. Però ho estem fent així i això ens ha portat a enfrontaments generacionals que són profundament injustos.

Sant Cugat ha volgut fer un cribratge massiu als nou mil nascuts entre 1997 i 2006. S'hi han presentat menys de quatre-cents. Què esperàveu? Ens hem fet un fart de dir que els joves són els culpables de la cinquena onada, quan ni tan sols els hem començat a vacunar fins fa quatre dies, però els hi hem transmès el missatge que tot anava bé. A la universitat convisc amb aquesta generació i us asseguro que han fet un curs exemplar, amb moltes dificultats afegides. No els jutgem tant, no són negacionistes, aquests són força més grans. I força més insolidaris.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem