Cultura a la fresca

“A l’estiu la cultura és més fresca”. Portada del programa que inclou música, teatre, cinema, itineraris i arts visuals a l’aire lliure amb el títol general de “Sant Cugat al descobert” i que la setmana vinent acaba amb el Festival Vincles.

L’alcaldessa confirma “que volem presentar un nou programa d’activitats pensat per gaudir de la cultura a l’aire lliure a la nostra ciutat”. Res a dir. Esforç del departament de cultura municipal per coordinar, equilibrar, distribuir sectorialment ofertes que, algunes, ja existien.

De tot, l’única cosa nova que pot tenir una projecció “fora muralles”, que diuen, és l’esmentat Festival Vincles, quatre concerts amb figures que triomfen en l’àmbit nacional català precedides per actuacions de veus de la ciutat segons es detalla en la fitxa tècnica i que recomano a tothom perquè són garantia d’uns bons concerts en un espai acollidor i adequat.

Però ara les preguntes són: tenim un festival de música clàssica (com ja es va intentar fa uns anys) de nivell internacional? Tenim unes jornades, per exemple, de teatre medieval o històric que porti públic d’arreu? Sant Cugat: 90.000. Percentatge d’universitaris més alt de Catalunya. Segons en renda personal o familiar. Percentatge més alt censat de membres de la Unió Europea. Entitats culturals de tota mena. Proximitat amb Barcelona...

No som capaços de fer-ne algunes de similars a Vilabertran, Torroella de Montgrí, Cambrils, Vendrell, Begur, Girona, Premià de Dalt, Sant Feliu de Guíxols?... i deixo de banda els grans, Peralada, Cap Roig, etc. però la pregunta segueix sent: no som capaços de fer alguna cosa més important sense deixar de fer el que ja es fa?

Perquè no es tracta només d’una qüestió de diners, també de cultura, coneixement i projecció de la ciutat.

 
Comentaris

Destaquem