Les cures al centre de la vida

Les voluntàries i les bones veïnes existeixen i a elles volia dedicar aquestes línies

Tornem al carrer, a sortir amb amics i familiars, per passejar o fer el vermut de cap de setmana. I en aquestes retrobades un tema recurrent és el poc o nul aprenentatge de la pandèmia. Constatem que l'amnèsia és generalitzada i que molt ràpidament hem oblidat la importància del suport i la cura entre nosaltres, per tornar als vells esquemes. Avui ja veiem que l'escenari econòmic i sanitari ha empitjorat i per això vull fer valdre la gent que cuida i es preocupa pels altres. És el col·lectiu dels voluntaris i son part important de la xarxa social que ens cuida i protegeix. Els voluntaris són els caps, monitors i entrenadors que eduquen els nostres fills en el lleure i l'esport, són els qui promocionen la cultura i la salut i també són els qui posen en relleu realitats de fragilitat i defensen la justícia climàtica o els drets humans.

Al costat dels voluntaris organitzats en entitats hi ha un segon grup de persones molt poc reconegut, però de gran importància i és el de les veïnes. En un món individualitzat que posa el focus en l'èxit personal, les veïnes s'interessen pels que passa al seu costat. Elles, en la seva majoria dones, donen suport a la gent fràgil del veïnat fent gestions, donant conversa i fent companyia. Elles son qui fan possible que les persones puguin seguir endavant quan viuen en escales sense ascensor, quan viuen amb una soledat no desitjada o quan la fragilitat fa que no puguin arribar a final de mes.

Potser toca intentar dedicar temps i diners als altres. Toca fer-se socis d'entitats encara que no puguem participar i és important cuidar i animar als qui ja ho estan fent, perquè també es cansen. Un poble o ciutat que cuida sols és possible perquè hi ha gent que fa passos malgrat el poc temps i diners que tenim. I és que hi ha gent que ha decidit que el centre no és el JO sinó L'ALTRA. Hi ha gent que pensa en clau de grup, de comunitat, i com més persones siguem millor. Totes podem veure quantes hores dediquem als altres o quina part del sou invertim a millorar la xarxa social.

Les voluntàries i les bones veïnes existeixen i a elles volia dedicar aquestes línies. Gràcies per ser-hi, sense vosaltres el poble seria menys poble i el dia a dia seria més trist.

 
 
Comentaris

Destaquem