Un curs polític decisiu

'És ara que hem d'exigir posar els recursos en mans de tots. És ara que hem de decréixer. És ara que hem de planificar per redistribuir'

Venim d'una pandèmia i les seves conseqüències. Estem immersos de fa temps en una crisi climàtica en la qual cal sumar-hi la crisi de recursos i energètica. Ara, una inflació com feia anys no es veia i una pujada del tipus d'interès que apunta a una recessió històrica (altre cop). I la resposta a això? Els màxims dirigents europeus ens insten a la precarietat continuada, a la pèrdua de drets, a fer les mil i una per estalviar com sigui uns pocs euros de les factures i, mentrestant, les grans energètiques multipliquen els seus guanys.

Semblava que de la pandèmia i de la crisi climàtica n'havíem d'aprendre alguna cosa. Que el campi qui pugui no resol res. Que responsabilitzar les butxaques de la gent tampoc. Que necessitem com mai una planificació dels recursos que tenim per sortir-ne d'aquesta plegats, col·lectivament. Que n'estem farts dels discursos de la por i d'una geopolítica militaritzada que apunta al desastre. Al món hi hem vingut a ser feliços. Així de clar.

Entomem un curs polític decisiu. I dic polític perquè és des de la política que podrem incidir en la realitat per transformar-la. I entenguis política en un sentit ampli. En el sentit gramscià de prendre partit des de tots els fronts necessaris per impugnar aquest futur fosc al qual ens hi pretenen abocar. És ara que hem d'exigir posar els recursos en mans de tots. És ara que hem de decréixer. És ara que hem de planificar per redistribuir. És ara que hem d'entendre que o ens en sortim tots junts o no hi ha solució.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem