La dansa és salut

'La pràctica d'aquestes activitats és un antidepressiu natural, beneficia la capacitat pulmonar i beneficia les defenses de l'organisme'

La dansa és salut, però també ho són l'esport o la música; salut física i mental per a tota la població. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, menys d'un 0,5% dels contagis per la COVID-19 s'han produït a centres de dansa i un 0,28% ho han fet a gimnasos o centres esportius.

Avui dia (a l'espera de les noves instruccions de la consellera de Salut, Alba Vergés, i del conseller de Cultura, Josep Bargalló - ambdós d'ERC) hi ha centres que encara estan tancats i les competicions esportives no professionals, segueixen parades.

Centres de dansa, aules de música i clubs esportius que, tot i haver pres les mesures de protecció i higiene (com així també va fer la restauració) han tancat durant més de 15 dies. Mentre, el transport públic abarrotat cada dia i amb poques mesures de seguretat.

Aquestes escoles, aules, gimnasos i clubs esportius deixaran de facturar aquest any més del 50% dels seus ingressos i, probablement, hauran de tancar o no tornin a recuperar els socis, jugadores o joves músics que han deixat de pagar les seves quotes. És el que passa a la vida real, senyors del Govern.

Està comprovat que la pràctica d'aquestes activitats és un antidepressiu natural, beneficia la capacitat pulmonar (element bàsic per a combatre el virus) i beneficia les defenses de l'organisme entre d'altres: mens sana in corpore sano. Sense medicines, antidepressius o pal·liatius per a una població com l'adolescent que està patint especialment el tancament durant aquesta quarantena.

És necessari saber adaptar la crisi sanitària als conflictes socials i comprendre que sense interacció social, sense música i sense l'expressió física dels nostres sentiments, la sortida de la pandèmia serà molt més difícil.

 
 
Comentaris

Destaquem