Deixen de ser objectes!

'Així doncs, a partir d'ara, es garanteix la protecció de l'animal davant del patiment d'allunyar-lo de casa seva'

El ple del Senat va aprovar dimecres 17/11/21 -amb 153 vots a favor, 3 en contra i 98 abstencions- una proposició de Llei del PSOE i Unides Podem, que preveu la modificació del Codi Civil, la Llei Hipotecària i la d'Enjudiciament Civil, sobre el règim jurídic dels animals perquè deixin de ser objectes.

La iniciativa va tirar endavant amb el suport de tots els partits polítics excepte Vox, que va votar en contra, i del Partit Popular, que s'hi va abstenir. No us sorprèn, oi? A mi m'exaspera, m'irrita, em treu de polleguera, m'enerva... pensar que "aquesta gent veu igual una taula o un armari que un gos, un periquito o un gat". Des d'aleshores, la iniciativa seguirà la seva tramitació al Congrés dels Diputats per a la ratificació definitiva i posterior entrada en vigor. Al·leluia!

La nova norma pretén respondre a situacions com divorcis i separacions de parelles que, després de la ruptura, volen continuar compartint la seva vida amb el seu animal de companyia (recordeu que el concepte MASCOTA ja és del tot obsolet i degradant, en cap cas tenim a casa animalets com a símbol o per portar-nos sort, com un amulet). Així doncs, a partir d'ara, es garanteix la protecció de l'animal davant del patiment d'allunyar-lo de casa seva, si no hi ha acord entre la parella.

I és que, encara que sembli mentida, els animals deixaran de ser considerats béns immobles per reconèixer-los la seva naturalesa d'éssers vius dotats de sensibilitat, és a dir, d'«éssers que senten».

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram.

 
Comentaris

Destaquem