Delphi i Sant Cugat

En els últims dies hem sabut la notícia del tancament de la fàbrica Delphi de Sant Cugat. Delphi o la Condiesel, com es coneixia antigament, és la fàbrica més antiga que queda a Sant Cugat, es podria resumir com el símbol de la indústria a Sant Cugat. També és una fàbrica en què han treballat molts santcugatencs de diferents generacions. Per tant podem dir que no s’entén Sant Cugat sense Delphi, per això el binomi del títol Delphi i Sant Cugat.

Val a dir que des del primer moment hi ha hagut bona voluntat de tots els actors implicats en trobar alguna solució al problema de Delphi, ja sigui els diferents governs, oposició, sindicats, etc. Tots som conscients que l'acomiadament laboral no és una bona noticia per un treballador/a i mes en els temps que corren, en el que no és fàcil trobar un lloc de treball digne. Doncs en aquesta situació es poden trobar molts treballadors de Delphi.

Que hem fet des del PSC? Cal dir que no només s'han fet coses des de Sant Cugat, sinó que tot el PSC de la comarca s'ha bolcat en aquest problema i per tant estem molt agraïts des de Sant Cugat. Un cop sabut la notícia del tancament de la fàbrica, des del grup del PSC al consell comarcal es va presentar immediatament una moció en suport als treballadors de Delphi.

Conscients que no és un problema que afecta únicament a treballadors de Sant Cugat, sinó d'altres municipis de la comarca, es va proposar una reunió a Rubí amb diferents representants del PSC i de sindicats de l'empresa. Per al PSC van ser-hi presents Pere Soler portaveu a l'Ajuntament, l'alcaldessa de Rubí, regidors del govern de Terrassa i Pol Gibert diputat en el Parlament que s'encarrega dels temes d'ocupació i de joventut. Gibert es va comprometre a fer arribar el missatge dels treballadors i del PSC al Parlament i al mateix govern. Per part dels sindicats van assistir membres de la UGT i treballadors de Delphi. Ells mateixos ens van explicar tota la problemàtica i quins eren els objectius dels treballadors.

Per tant des del PSC vam sortir de la reunió amb el compromís d'ajudar a trobar una solució com a partit polític i així ho vam transmetre als sindicats de l'empresa.

Per acabar estaria bé recordar que des de fa anys el PSC de Sant Cugat ja s'ha mobilitzat hi ha tingut trobades amb treballadors i sindicats de Delphi. Aquestes trobades vénen a partir dels diversos casos que han existit en els darrers anys a la fàbrica, a conseqüència dels expedients de regulació temporal que es van aplicar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem