“Descuits municipals”

"Crec que són uns errors producte de la deixadesa més que de la mala fe, de la intencionalitat"

Fa un parell de dies, la @LoraGrau ens recordava, via correu electrònic i sempre amb bon humor i amb un punt d'ironia, que no ens retrasséssim en l'enviament dels articles mensuals. I es preguntava si podia ser conseqüència de l'arribada del bon temps i de la calor. En el meu cas, Laura, ja et dic que no, que sóc així de despistat!

 

El seu correu, però, m'ha fet pensar en dos fets recents. En el primer, l'Ajuntament ens explica que l'arrencada d'un mural que hi havia sota el pont de l'Avinguda Manel Ferrés ha estat un "error de coordinació". Un descuit, vaja, dubto que fruit de l'arribada de la calor. I és una llàstima, perquè el mural era molt impactant i, sota el títol #Novullmarxar, volia denunciar el fet que molta gent es veu obligada a marxar de la ciutat a conseqüència de l'elevat preu de l'habitatge, sigui de compra o de lloguer. La persona que ha fet el mural explica que va estar prop d'un any preparant-lo i que, evidentment, li ha sabut molt de greu.

L'altre fet el denunciava fa uns dies l'associació d'AFES de la ciutat. Ens avisaven que en una entrega de premis d'un concurs de dibuix sobre "seguretat viària" organitzat per l'Ajuntament, es donava com a premi un lot amb productes de multinacionals com McDonalds o Coca Cola. I es preguntaven, crec que encertadament, on era el comerç local, de proximitat, en aquests premis.

Ho vaig dir en aquest cas i ho repeteixo en el del mural: crec que són uns errors producte de la deixadesa més que de la mala fe, de la intencionalitat. Però això no pot ser una disculpa. La calor, l'arribada de l'estiu, les ganes de fer vacances, ens pot fer oblidar que toca enviar l'article mensual del TOT, però no pot provocar descuits ni errors que poden esdevenir molt significatius.

 
Comentaris

Destaquem