Desídia de les administracions

'La seva desídia va treure a Dumba la darrera possibilitat que tenia d'acabar la vida en un santuari i la va condemnar a l'explotació fins a l'últim dia'

La Dumba, una elefanta asiàtica (inclosa en les espècies en perill d'extinció per la IUCN) va ser capturada en estat salvatge quan encara era una cria, era propietat de la familia Kludsky i, durant tota la vida, va ser utilitzada per treballar en circs i rodatges per tot el món. Quan no estava "actuant" era mantinguda en total soledat en instal·lacions il·legals i sense uns requisits mínims de benestar a Caldes de Montbui (Barcelona).

La mort recent de la Dumba, als 38 anys, així com la seva solitud i patiment físic al llarg de tot aquests anys, són el resultat de les males decisions de moltes persones. De la família Kludsky, que la va utilitzar per diners en comptes de cedir-la a un santuari; de les autoritats franceses i alemanyes que mai van actuar quan la tenien "actuant" en els seus circs; i de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Caldes de Montbui que durant més d'una dècada van tenir la possibilitat de fer complir la llei i acabar amb la seva explotació. Comptaven amb totes les eines legals per fer-ho, a més, el seu decomís ni tan sols els hauria implicat problemes de reubicació o despeses econòmiques, ja que es disposava de un santuari disposat a acollir-la de per vida.

Però aquestes administracions van triar no fer la feina que els correspon i per a la qual tenien totes les competències. La seva desídia va treure a Dumba la darrera possibilitat que tenia d'acabar la vida en un santuari i la va condemnar a l'explotació fins a l'últim dia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem