Desigualtat en les xifres, encara lluny de l'objectiu

'Segons els resultats de l'enquesta, les dones inverteixen molt més temps en la cura de les criatures (no era difícil de predir)'

Segons els darrers estudis publicats pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) les dones, de mitjana, s'encarreguen de les criatures el doble de temps que els homes. El passat 15 de gener, el CIS va publicar una enquesta sobre la percepció de la igualtat entre la població (2023). Entre altres temes es va consultar sobre el temps dedicat a les tasques de la llar i la cura dels fills, i també sobre la percepció de desigualtats entre la població.

Segons els resultats de l'enquesta, les dones inverteixen molt més temps en la cura de les criatures (no era difícil de predir). En concret, el doble que els seus companys masculins; 6,7 hores enfront de les 3,7 d'ells. No només això, sinó que també dediquen més temps en les tasques de la llar: fins a 3 hores més de mitjana.

Continuant amb aquesta informació tenim la Claudia Goldin, que ha estat guardonada amb el Premi Nobel d'Economia aquest 2023 (el primer que rep una dona sola). La seva recerca sobre la infrarepresentació femenina al mercat laboral i la bretxa salarial ha deixat palès les diferències que encara vivim. A la seva presentació va afirmar: "Els homes estan desproporcionadament disponibles per fer llargues jornades laborals, mentre que les dones estan desproporcionadament disponibles per a dedicar-se a feines de la llar".

Famílies, hem millorat en els darrers anys, però tal com diuen el 74,2% dels homes enquestats "no és possible aconseguir la igualtat, si els homes no lluiten pels drets de les dones". Lluiteu, doncs, per la felicitat de les vostres mares, amigues, filles i parelles.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem