El detall, al detall

'A la zona de Torre Negra no només hi ha constructors, també hi ha petits propietaris, escoles, clubs esportius i molts veïns afectats per la covardia i la mala gestió de l'Ajuntament'

Córrer o passejar pels carrers de Sant Cugat et brinda l'oportunitat de veure la ciutat i els seus barris amb uns altres ulls. Recentment, he pogut passar estones pel que serà el nou ecobarri de Ca n'Ametller i la zona de Can Bell; carrer Gordi, passeig Calado, la rambla de Can Bell... a tocar de l'escola Avenç i el Club Natació.

Qui no ho hagi fet encara, li recomano que ho faci per adonar-se de l'abandonament i els greuges que es pateixen en aquestes zones. A Ca n'Ametller; entre l'estació de l'Hospital General, l'última línia de pisos de Can Mates i les Carpes, hi ha camps i canyes, i si mires el detall també hi ha centenars de barraques on sembla que hi visquin persones en condicions inimaginables. Barraques fetes de deixalles, canyes, matalassos i runa, molta runa.

A l'altre extrem de Sant Cugat, ja a prop del Parc de Collserola, pocs minuts abans de Can Trabal i tocant el Club Natació i l'escola Avenç hi ha Can Bell, on tenim cases consolidades situades en un entorn privilegiat, però les cases han quedat aïllades, els carrers no estan pavimentats, hi falta llum i sincerament, córrer per la zona quan s'hi fa fosc no és pas un moment idíl·lic.

Em pregunto què ha passat a Sant Cugat aquests últims anys i com s'ha pogut girar l'esquena a veïns d'aquests barris. L'Associació de Veïns de Sant Cugat propietaris a Torre Negra fa anys que reclama dignificar i reordenar les cases de Can Bell i la zona de l'Escola Avenç, però sembla que el nom "Torre Negra" estigui maleït i deslegitimi qualsevol proposta.

El govern de la ciutat hauria de treure's la bena dels ulls i escoltar a tots els veïns. A la zona de Torre Negra no només hi ha constructors, també hi ha petits propietaris, escoles, clubs esportius i molts veïns afectats per la covardia i la mala gestió de l'Ajuntament.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem