Diàleg, negociació i acords, l’essència de la política

"La taula de negociació suposa, per primera vegada, el reconeixement per part de l’Estat que hi ha un conflicte polític amb Catalunya"

Fa tot just un any, reclamava als presidents de la Generalitat i de l’Estat espanyol la responsabilitat d’iniciar un diàleg i una negociació per abordar el conflicte polític existent des de fa temps. Amb el gran parèntesi de la pandèmia, d’aquí a pocs dies els governs iniciaran aquesta etapa i hauran d’arribar a una sèrie d’acords.

Sense cap dubte, aquesta és la prova del cotó de la predisposició de l’executiu espanyol a abordar la situació política catalana amb alguna cosa més que els indults i les bones paraules.

 

La taula de negociació suposa, per primera vegada, el reconeixement per part de l’Estat que hi ha un conflicte polític amb Catalunya. Aquest és un èxit de tot l’independentisme al qual hem de donar continuïtat per la via del diàleg, sense renunciar a res. POLÍTICA en majúscules.

Molts ja donen per fracassada aquesta taula entre governs abans de començar i s'estimen més que no arribi a cap acord. Uns són partidaris de seguir amb la repressió a través dels tribunals de justícia. I els altres són partidaris de continuar amb una narrativa revolucionària i insurrecta però buida de contingut. Cap d’aquestes dues actituds porta enlloc ni suposa una solució.

Soc conscient que aquesta negociació serà molt difícil, però la comunitat internacional ja ens ha advertit que es tracta d’un pas imprescindible, i sense aquest reconeixement no hi haurà independència que puguem gestionar.

Diàleg, negociació i acords. Aquesta és l’essència de la política que cal fomentar i dels valors republicans que aspirem a representar. Perquè la independència no va de banderes o pàtries, sinó de construir un país que doni oportunitats a tothom.

 
Comentaris

Destaquem