DIARI de Sant Cugat

L’historiador santcugatenc Josep Maria Figueres diu al seu magnífic assaig Premsa i nacionalisme que la premsa té un paper essencial en la difusió ideològica i que és una peça clau en la vertebració d’una opinió i d’una mentalitat col·lectives. Tots estaríem d’acord amb aquesta reflexió, malgrat que és evident que hi ha premsa de tota mena, alguna en què el component ideològic té molt més pes que la voluntat d’informar amb la màxima objectivitat possible. Aquest és un difícil equilibri i probablement l’autoritat moral d’un diari provingui de la capacitat de gestionar-lo.

El DIARI de Sant Cugat, dins de l’àmbit de la premsa local, ha estat des de la seva creació, un mitjà que ha procurat informar els ciutadans sobre la realitat local en tots els seus múltiples vessants però també generar opinió, o millor dit, opinions, ja que d’una manera oberta i sense prejudicis ha promogut la participació de totes les sensibilitats que conviuen a la nostra ciutat, esdevenint una interessant plataforma de debat.

Els protagonistes del DIARI han estat sempre les persones, per bé que ha estat també un portaveu incansable del teixit associatiu i de les seves múltiples activitats, com també ha estat portaveu de tots i cadascun dels entorns que configuren i donen vida a la ciutat: l’esport, de la cultura i del lleure, del comerç i les empreses... Els reportatges fotogràfics del DIARI han estat clau per copsar la veritable dimensió de moltes de les coses que succeeixen a la nostra ciutat. Qui s’imagina una notícia sobre la Festa Major sense el reportatge fotogràfic del DIARI per exemple?

Vull destacar amb majúscules l’esforç constant que ha fet el DIARI per cercar tot allò que ens uneix com a poble, qüestionant quan calia els aspectes a millorar. Ha contribuït de manera important a la cohesió social, i a preservar una identitat pròpia de ciutat, durant uns anys de gran creixement demogràfic i d’incorporació d’un nombre important de nouvinguts .

Per tot això, gràcies, Ramon Grau; gràcies, Josep Maria Vallès; gràcies, equip del DIARI i felicitats per la bona feina feta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem