La diferència

'Segons l'Ousman Umar, el racisme no existeix, és por a la diferència, por a la pobresa i ignorància'

Fa uns dies vaig assistir a la presentació del segon llibre d'Ousman Umar, Des del país dels blancs. Amb el seu primer llibre, Viatge al país dels blancs vam aprendre com la curiositat d'un nen pot ser tan forta que el porti a un viatge de 5 anys per arribar a la terra del seu club de futbol, com moren 40 dels 46 companys que creuen el Sàhara des de Ghana, com el fallit estat de Líbia cobra diners de la Unió Europea per transportar migrants al fallit estat de Mali. Com, quan finalment creua el mar ho fa a l'Atlàntic, cap a Canàries, i moren ofegats tots els ocupants de la segona pastera. Com ell ho atribueix tot a la sort, o a la mala sort.

Amb el segon llibre aprenem com una persona criada a Ghana, ara ja adulta i universitària a Europa, entén la nostra cultura, que no és ni millor ni pitjor que la del seu poble a Ghana, que ha après que la problemàtica de la immigració no està sols a salvar vides al mar, sinó que cal tractar les causes en origen, i com la seva ONG NASCO Feeding Minds col·labora amb @Openarms_fund, i ja ha creat més de 40 petites escoles d'informàtica a Ghana, per donar treball qualificat als nois i noies d'allà.

Segons l'Ousman, el racisme no existeix, és por a la diferència, por a la pobresa i ignorància. Quanta feina ens queda. Aquí també vam organitzar l'acte de #ElsNensDeLaMediterrania fa uns dies, amb @Openarms_fund i @PuntReferencia, per remoure consciències i moure voluntats.

Ah, l'Ousman viu a Valldoreix, amb la seva mare, la Montse, que el va recollir al carrer a Barcelona, i el seu pare Armando que va gestionar la impossible documentació legal.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem