Què dir en un enterrament?

'Quan anem a un enterrament molts cops no sabem què dir, però la teva presència, les teves abraçades i la teva mirada es converteixen en un bàlsam per la família'

Al Monestir celebrem uns 70 enterraments cada any. Un moment molt impactant per a mi és quan em trobo amb la família per preparar la celebració. Moltes vegades és el primer cop que parlo amb ells i hem de tractar un tema molt dolorós. Us he de dir que en la immensa majoria dels casos esdevé una trobada molt especial per a mi, on establim una connexió molt profunda amb la família.

Durant l'encontre anem repassant la vida del germà que ens ha deixat i surten les coses més maques de la vida. És cert que la vida de tots és limitada i que tenim les nostres mesquineses, però en aquesta reunió deixem de banda les punxes per fixar-nos en els pètals de la rosa. Un comentari que em fa la família és l'experiència al Tanatori: se senten molt acompanyats per les persones que els fan costat en el dolor.

Quan anem a un enterrament molts cops no sabem què dir, però la teva presència, les teves abraçades i la teva mirada es converteixen en un bàlsam per la família. Moltes gràcies per cada cop que has hagut de fer malabars amb la teva agenda per poder assistir a l'enterrament d'un familiar o un amic proper. Molts cops ni coneixem el difunt, però és el pare, la mare, el germà... d'una persona que apreciem i això mai no s'oblida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem