Diumenge, t'esperem a l'Aplec de la Salut!

"L'Aplec de la Salut va començar després de la Guerra Civil Espanyola com agraïment a estar sans i estalvis"

L'Aplec de la Salut va començar després de la Guerra Civil Espanyola com agraïment a estar sans i estalvis.

Anteriorment, el poble de Valldoreix pujava a l'Ermita el segon diumenge de setembre, quan ho celebrava El Papiol també. Al ser molt proper a la nostra festa major es va deixar de fer conjuntament.

Es va buscar una data consensuada i es va escollir el dia 12 d'octubre, commemoració de la Verge del Pilar, una data fixa pensada per algunes famílies de Valldoreix. Després, la gestió de l'Aplec va passar a l'APVV, que durant anys van organitzar activitats com el concurs de bitlles o el de paelles.

Posteriorment, l'EMD de Valldoreix va assumir l'organització conjuntament amb les diferents entitats de Valldoreix i es va tornar a decidir canviar la data perquè les restriccions de fer foc al Parc de Collserola són fins al 15 d'octubre, fet que dificultava el concurs de paelles. No volíem perdre aquesta llarga tradició entre els visitants i passejants que pugen a l'ermita.

Enguany, l'Aplec de la Salut comptarà amb moltes activitats pensades per gaudir d'aquest dia en família com l'Escape Room i els jocs infantils, la ballada de sardanes, la Missa a l'Ermita, el concurs de paelles i les que. Han organitzat entitats com la cantada de la Coral Harmonia, la poesia d'Espiral i la ballada dels Gegants de Valldoreix.

Amb la fi de la pandèmia, la participació de la gent omple de nou de felicitat els espais on passar una bona estona a la natura i un d'ells és el nostre Aplec de la Salut.

Us esperem el diumenge 23!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem