Diversitat d’amanides

Fa uns dies, parlant de les amanides, dèiem que se’n poden preparar de vàries maneres, és per això que avui parlarem d’un seguit d’amanides molt apetitoses i fàcils de fer. Som-hi

Amanida de patates amb salsa vinagreta: les patates bullides i tallades en rodelles, tomàquets, pebrot verd, cebetes, tàperes, cebollí; tot tallat ben petit i barrejat amanint-ho amb vinagre de xerès, oli i sal.

Amanida de pasta espiral: enciam, ou dur, ceba, olives negres, mortadel·la, sal, pebre, formatge tendre, orenga, mostassa, oli d’oliva, i per donar-li un toc mariner, tonyina amb oli, anxoves i gambetes salades pelades.

Amanida d’arròs bullit: créixens, gambes, mostassa, porro, oli d’oliva, vinagre de xerès, sal i pebre; ben barrejat i amanit!

Amanida amb formatge de cabra (tallat a quadrets): nous, brots tendres d’enciam, ceba tendra, vinagre balsàmic, oli d’oliva, pebre i sal; ben barrejat, deliciosa!

Amanida de créixens: dàtils i poma, pastanaga, llimona, sèsam torrat, vinagre balsàmic, mel, sal, oli d’oliva; tot ben barrejat, una amanida diferent!

Amanida de llenties: musclos frescos, llimona, tomàquet a quadrets, cebetes, olives sense pinyol a rodelles, enciam tallat a juliana, pebrot verd a quadrats petits, oli d’oliva, vinagre de xerès, sal; ben amanit i barrejat, gustosa i d’aliment!

Amanida d’alvocat tallat a daus: endívies i ruca trossejades, cebetes a rodelles, tomàquets trossejats, llimona (suc i pell ratllada), oli d’oliva, sal i pebre; ben barrejat; suau, fresc i gustós!

Amanida d’enciam amb ‘salmorejo’: tomàquets trossejats i batuts, ous durs a rodelles, cebetes, cogombrets avinagrats, vinagre de vi blanc; per al salmorejo: alls, pa remullat i escorregut, barrejat amb el tomàquet batut; una amanida resultona per acompanyar-la amb un vi blanc ben fresquet! També podria ser un rosat de la Cova.

 
Comentaris

Destaquem