Dolors Vilarasau, no pleguis, si us plau

'Sempre m'han enamorat aquestes Lectures creades per Dolors Vilarasau i he pogut ser testimoni de l'evolució que han experimentat al llarg del temps'

Les Lectures a la Fresca arriben enguany a la seva vintena edició. Són vint anys durant els quals, llevat d'algunes excepcions puntuals, Sant Cugat ha dedicat el juliol al teatre com a esdeveniment popular, és a dir, apropant-lo a la gent i representant-lo de franc en places de la ciutat com si fos una extensió de la Festa Major.

Més info: Un text d'Àngel Guimerà enceta la 20a edició de les Lectures a la fresca

Sempre m'han enamorat aquestes Lectures creades per Dolors Vilarasau i he pogut ser testimoni de l'evolució que han experimentat al llarg del temps. Ho dic en el sentit de passar de ser lectures literals, i per tant estàtiques, a lectures plenament dramatitzades amb moviment escènic. L'únic que avui les diferencia d'una representació teatral convencional és que els intèrprets porten el text a la mà (no digueu mai 'guió', si us plau!; el teatre no té guió, té text!). La resta és igual que la funció que puguem veure en un teatre. Ep! Als teatres també s'hi fan lectures, eh?

Més info: Roda i Vilarasau (Lectures a la Fresca): "Traiem el teatre dels temples de la cultura"

Potser un dia les Lectures a la Fresca esdevinguin Teatre a la Fresca, tant de bo. Però cal reconèixer que això requereix tot un seguit d'elements que ho complica. Gaudim, doncs, de les Lectures tal com són i desitgem que la Dolors Vilarasau en continuï al capdavant. Lamento que minvin les seves direccions, de tres només una, perquè el segell de qualitat que hi posa amb el seu mestratge és indestriable del seu èxit i longevitat. Són un patrimoni de Sant Cugat i estarà bé que, si un dia es veu obligada a retirar-se, no caiguin en mans de postulants aliens al municipi. Per molts anys, Dolors!

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem