Don Joan Berlanga

El 20 de juliol, coincidint amb la lectura teatralitzada de Don Joan, un grup d'actors dels Amics de Pedra i Sang vàrem voler fer un reconeixement -al qual s'hi va sumar l'Ajuntament- a l'actor Joan Berlanga.

El Joan, en un moment àlgid de la seva trajectòria (l'inoblidable Carvalho i Llach poeta), s'ha vist obligat a fer una parada temporal per problemes de salut. I ens ha semblat oportú aquest reconeixement en forma de vitrall que li hagués entregat el mateix Don Juan Tenorio, si no fos per la irrupció d'un grup de "diablesses" que li van voler entregar personalment.

De formació autodidàctic, és sens dubte un dels actors més presents en la vida cultural santcugatenca. Amb el seu talent i mestria, s'ha guanyat l'estima de tothom. Són conegudes les seves col·laboracions amb l'Orquestra, la sarsuela, o en el pregó del carnaval...

Però, si en alguna cosa excel·leix, és en els seus dots com a actor. Amb el Joan m'uneixen multitud de projectes teatrals des dels 80 amb l'Agrupació Maragall, passant pel "Fi de segle" dels tres Joans (ell, el Fàbregas i el Llamas) al Teatre de la Unió, la inauguració del TA amb "Històries de Sant Cugat", els espectacles poètics al Claustre, la professionalització amb Tetrateatre, la creació d'Amics de Pedra i Sang amb la memorable interpretació de Berenguer de Saltells, la seva participació continuada a les Lectures a la Fresca...

El Joan sempre s'ha mostrat disposat a les col·laboracions que la ciutat li ha demanat. És per això que ens ha semblat just aquest reconeixement a la seva generositat i volem dir-li que l'hem trobat a faltar en aquestes Lectures d'enguany i que estem esperant amb candeletes la seva reincorporació.

 
Comentaris

Destaquem