Donem la veu a les dones!

Article d'opinió de Galofré parlant del masclisme

Quan una dona és maltractada físicament per la seva parella tendim a identificar-ho com a masclisme, quan per mi el fet que un home aprofiti la seva superioritat física per maltractar a una dona simplement és que és un psicòpata/desgraciat. Per definició, els qui utilitzen la violència com argument queden retratats automàticament com éssers miserables. El masclisme és molt més subtil que un blau a la cara, però el perjudici que provoca, moltes vegades de forma invisible, és catastròfic.

Aquest mal endèmic de la nostra societat s'ha normalitzat fins a tal punt que moltes dones són autèntiques defensores sense ni tan sols saber-ho. Qui no ha sentit alguna vegada a una mare dir-li al seu fill allò de: no ploris com una nena! O allò altre de: deixa que parli el pare!

D'aquests exemples en trobaríem una pila inacabable. Aquests nens i nenes creixen amb aquest estigma impregnat dels seus propis pares i quan són adults, es comporten de la mateixa manera. Si us hi fixeu, per exemple, a les tertúlies o als espais d'opinió els homes sempre tenen un lloc privilegiat. Sense anar més lluny, dels articulistes del TOT som gairebé trenta homes per una desena de dones.

He posat l'exemple del TOT perquè és el que tinc més a prop, però malauradament aquesta no és una excepció, sinó que és la realitat generalitzada de tot el món ens envolta. I és una autèntica pena, perquè ens estem perdent grans reflexions de dones que de ben segur ens aportarien reflexions més sensates de la que la majoria d'homes som capaços de fer.

Ara que sembla que estem en temps de canvis aprofitem-ho i donem la veu a les dones!!!

 
Comentaris

Destaquem