Les dones, "el botí silenciós" de les guerres

'Ens convertim en una arma d'atac contra l'enemic, ja que res no causarà més dolor al poble, que haver-li agredit les seves dones i nens'

En molts casos les dones som "el botí silenciós" de moltes guerres sorolloses. En uns dies, on el món viu una guerra amb atacs militars, amb tancs i míssils, no ens hauríem d'oblidar ni uns sols segons de totes aquelles dones que es troben en perill d'agressió.

Parlem, com a totes les guerres de la història, malauradament, en les quals se'ns converteixen en els trofeus dels soldats, objectes contra els quals, aquests, descarreguen específicament la ira, l'odi i la violència. Ens convertim en una arma d'atac contra l'enemic, ja que res no causarà més dolor al poble, que haver-li agredit les seves dones i nens.

Parlem de la dignitat de totes elles, de totes nosaltres, víctimes de la guerra, desprotegides simplement pel fet de ser dones i no soldats. Elles són les guardianes de les famílies i no fan la guerra perquè ja hi viuen dintre d'elles, siguin on siguin. Tenim l'obligació de protegir-les i tenir-ne cura perquè ningú violi els seus drets i acollir-les perquè després de les guerres viscudes puguin optar a tenir als mateixos drets de totes les dones del món.

Quan la guerra s'acabi, algunes no tindran on tornar, les seves llars hauran estat destruïdes i mancaran de recursos i de família, es convertiran en víctimes de guerra sense futur. Llavors hauran de començar una vida de zero, un viatge fred i dur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem