Dos càrrecs de confiança a l'àrea d'esports

Estava expectant per conèixer la nova estructura de l’àrea d’esports desprès de les eleccions municipals. Pensava que els quatre darrers anys marcats pels constants enfrontaments entre els responsables de l’àmbit amb les entitats esportives del municipi serien tinguts en compte a l’hora de designar l’equip que haurà de regir el destí de l’esport santcugatenc en aquest mandat que acaba de començar, amb l’objectiu necessari de recuperar el diàleg i la confiança entre la regidoria i les pròpies entitats.

Em vaig equivocar.

La ratificació de Xavier Codina com a Cap d’Àrea i la creació d’una nova figura depenent d’aquest com a Coordinador d’Entitats Esportives, en aquest cas l’esportista santcugatenc Eloi Rovira, m’ha sobtat.

En primer lloc perquè no puc entendre que una persona que ha estat causa de conflicte constant amb les entitats esportives, a les quals ha ignorat en més d’una ocasió, que no se’l reconeix com interlocutor vàlid des de la Coordinadora d’Entitats Esportives i que ha mostrat un desconeixement absolut de la realitat esportiva de Sant Cugat del Vallès, segueixi ocupant un càrrec polític de confiança.

En segon lloc perquè no puc entendre que en la situació de crisi com l’actual, on les administracions estan reduint els càrrecs de confiança, i en un àrea que fins a l’arribada de Xavier Amador a la regidoria l’any 2007 no hi havia càrrecs de confiança doncs era gestionada directament pel regidor conjuntament amb els tècnics municipals, es creï un nou càrrec de confiança amb l’únic objectiu de fer d’interlocutor amb les entitats esportives (és clar que és una manera implícita de reconèixer la incapacitat del Cap d’Àrea per realitzar aquesta tasca).

I en tercer lloc pels sous. A partir d’ara tindrem dos càrrecs de confiança guanyant entre els dos més de 100.000 euros (61.000 euros el Sr. Codina i 41.000 euros el Sr. Rovira), amb un Regidor d’Esports, Xavier Tizón, a dedicació parcial fregant els 29.000 euros. Entre els tres aproximadament 130.000 euros anuals, la mateixa quantitat que es destina com a subvencions a les entitats esportives del municipi.

Malgrat no compartir la decisió de crear aquesta estructura per dirigir l’àmbit, sí que considero que s’ha de donar un marge de confiança al nou Regidor d’Esports i al Coordinador d’Entitats Esportives.

Són persones noves a les que se les ha de donar temps per conèixer els seus projectes per l’esport local i sobretot veure el tarannà amb el que pensen actuar els quatre propers anys. Els seus encerts i fracassos ho seran també de l’esport santcugatenc.

 
Comentaris

Destaquem