Drets humans a Qatar

'És igual el que facin als altres mentre a nosaltres i als del nostre voltant no els esquitxi?'

Qatar quedarà en la nostra memòria com un dels despropòsits més grans de l'incipient segle XXI pel que fa als drets humans. No hem après res perquè la societat està malalta de desinterès i indiferència. Com a resum a Qatar:

  • Es nega a les dones el dret a prendre decisions fonamentals sobre la vida. Són classificades com a ciutadanes de segona classe.
  • És un dels 70 països del món que criminalitza les relacions entre persones del mateix sexe.
  • No hi ha llibertat d'expressió i menys premsa
  • S'explota als treballadors més baixos de l'escalafó, així com els seus salaris. Com a mostra: 6.500 morts durant la construcció dels estadis que els aficionats de les 32 seleccions van aplaudir en els 64 partits jugats.


Tot això ha passat davant els ulls de tots nosaltres i, així i tot, milers de persones es van concentrar als televisors o ho van viure en directe. Què més cal perquè reaccionem? Em fa por pensar que els diners tot ho poden, aquest és el futur que estem ensenyant? És igual el que facin als altres mentre a nosaltres i als del nostre voltant no els esquitxi? En definitiva, Qatar ens queda lluny, i tan sols han estat 6.500 morts i milers de mutilats, que davant de la població que va gaudir d'aquest Mundial, representa el zero coma en un percentatge...

Fem un acte de reflexió i pensem en aquella meravellosa frase que deia: "qui salva una vida salva la humanitat!". Bon Nadal

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem