L'ecobarri de Ca n'Ametller, un repte de futur

'Aquest procés ha de ser un exemple de l'urbanisme ben fet, posant les persones al centre del debat, i fent-ho de la mà de tots els agents implicats'

A Sant Cugat tenim encara un gran sector pendent d'urbanitzar al voltant de la Masia de Ca n'Ametller i l'estació de l'Hospital General, que inclou la zona de can Mates oest, la carretera de Rubí, Can Fontanals i Can Cabassa. Aquest gran àmbit està situat en un lloc estratègic, ben connectat amb autopistes i amb la possibilitat de fer un intercanviador ferroviari per una mobilitat més sostenible.

Alguns grans propietaris tenien la intenció de començar a urbanitzar una part d'aquest sector, amb una proposta de nou eixample residencial, sense analitzar amb profunditat les mancances del model plantejat ni la potencialitat del lloc amb la mirada àmplia necessària.

Davant d'això, l'Ajuntament ha realitzat un important treball de reflexió i d'estudi d'aquest gran sector amb el suport dels serveis urbanístics de l'AMB i de l'Agència Pública Barcelona Regional. També s'ha realitzat un conjunt d'entrevistes a persones destacades per la seva rellevància i expertesa en la ciutat, per tal de recollir la seva visió sobre el futur desenvolupament de Sant Cugat i els principals problemes que cal donar resposta.

A partir d'aquests documents s'ha obert un procés perquè la ciutadania també hi pugui participar, sigui a través del web o a través de les diferents taules de debats sectorials que s'han organitzat. L'objectiu és donar resposta a les necessitats de la ciutat pels pròxims 15 anys amb el màxim consens possible.

Aquest procés ha de ser un exemple de l'urbanisme ben fet, posant les persones al centre del debat, i fent-ho de la mà de tots els agents implicats des del primer moment, de manera que sigui un projecte comú, global i de futur.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem