Educació en el ple municipal

Cada tercer dilluns de mes hi ha ple municipal de Sant Cugat. Aquest mes, però, amb les vacances de Nadal, el ple ha arribat una setmana més tard.

Ja són diverses les sessions en què m’he fixat en la manca de no sé si dir respecte o educació que es respira, sovint, durant aquestes sessions, a vegades interminables... per què no dir-ho. Ja no és pels retrets, els tons amb què es diuen les coses o les acusacions d’uns i altres. He de reconèixer que em molesta, i molt, l’ús exagerat que fan diversos regidors dels seus mòbils durant el ple.

Sé que potser estan immersos en el seu món i no recorden que, gràcies a unes càmeres que hi ha a la sala de plens de l’Ajuntament, els podem veure en directe des de casa o la feina, en el meu cas. Però creieu-me que queda bastant malament deixar anar l’opinió sobre la moció que s’està debatent en cada moment i, tot seguit, agafar el mòbil sense escoltar la rèplica dels altres grups municipals.

En l’últim ple, em va agafar la dèria de fixar-m’hi i, creieu-me, els que no van agafar el mòbil són la minoria. No cal dir noms. També he de dir que quan agafen el mòbil no sé si és perquè els Whatsapps dels grups municipals treuen fum, perquè volen saber què es cou a Twitter, o perquè parlen amb els de casa i els diuen que, un dilluns més, arribaran més tard del previst.

Sigui pel motiu que sigui, queda igual de malament. Si més no, fa la impressió que és allò de “jo ja he deixat anar el meu rotllo i au”. Home... sincerament, encara que us sapigueu els discursos d’uns i altres de memòria, feu-ho per educació, per respecte cap als altres.

Segur que en traureu alguna cosa positiva. Entre altres coses, potser alguns afinaran més la seva rèplica i tindrà més a veure amb el debat d’aquell moment i no amb el discurs típic del partit i que és evident que s’ha preparat hores abans.

 
Comentaris

Destaquem