El banc de Valldoreix

En poc temps el banc es va convertir en un punt de trobada i en un topònim menor de la geografia valldoreixenca

Sota la presidència del Sr. Antoni Rosich Busquets, el 18 d'abril de 1928 la junta de govern de l'Associació Vila Jardí de Valldoreix, actual Associació de Propietaris, acordava encarregar un banc d'obra al Sr. Mariano Canals. El banc tenia la finalitat de fer més plàcida l'espera dels usuaris de l'autobús. La ubicació escollida va ser "a la Rambla Verdaguer on es desvia la carretera per anar a les urbanitzacions Borràs". En concret, davant la torre dels membres de l'Associació, Francesc i Josep Armans Alsina.

L'encarregat de tirar endavant el projecte va ser el vicesecretari Guillem Bordas Sadurní, a més a més es va decidir col·locar una placa amb el nom de l'associació, que era qui sufragava les despeses que pujaren a 161'75 pessetes.

Durant la segona quinzena de maig, uns joves paletes que passaven per allà, fent bretolades, van trencar el banc. Per refer el banc, es va creure convenient que el nou banc estigués reforçat amb ciment armat. Aquest nou banc es va encarregar al contractista d'obres Miquel Casamitjana.

En poc temps el banc es va convertir en un punt de trobada i en un topònim menor de la geografia valldoreixenca.

L'any 2009, amb la remodelació de la Rambla Verdaguer el banc va desaparèixer. Els valldoreixencs més nostàlgics encara el recorden, el citen i l'enyoren. Potser, seria hora de refer el banc i recuperar un bocí de la geografia sentimental de diverses generacions de valldoreixencs.

 
Comentaris

Destaquem