El Dom obre el nou curs

També s'han posat damunt la taula els nous projectes També s'han posat damunt la taula els nous projectes
El mes de setembre obrim el curs gastronòmic al Dom Cugat. S’han viscut les vacances i cadascú comenta les seves vivències gastronòmiques, nous plats, noves tendències, tot plegat augmenta la cultura culinària. També s’ha posat damunt la taula els nous projectes com ara presentació de nous productes, l’aplicació en diferents cates o convidant persones per mantenir xerrades temàtiques.

Hem gaudit del primer àpat. Els responsables de la cuina han estat el Manel Turull i el Simón Franch. Ha estat una cuina homenatge a la coca, no la de postres ni la de pastisseria, diria que ha estat una mostra culinària, combinant la base de pa amb altres ingredients. La proposta ha estat variada, dues amanides: una d’elles amb ruca, tomàquet macerat, tacs d’albergínia, pebrot vermell confitat, olives negres i formatge fresc; l’altra, amb espàrrecs bladers (trigueros), pebrots vermells confitats, formatge fresc, vinagreta i per damunt avellanes i ametlles esmicolades.

El Manel Turull ha preparat quatre gustoses coques amb una minça base de pa: la clàssica de recapte amb les anxoves del Cantàbric com a protagonista; una coca valenciana amb tomàquet i verdures, pebrots vermells confitats amb pinyons; una sorprenent coca amb una base de confitura de codony, formatge fresc, ceba caramelitzada i sardines netes amb un toc de sal Maldon; la quarta coca fou de verdura, amb ceba confitada, pastanaga, carbassó, tomàquet i col sofregida. Per acompanyar un vi blanc de Ribera del Duero, un Carmelo Rodera; el cava fou de les caves Juvé & Camps. Les postres, un pastís de llimona de l’obrador Sàbat.

 
Comentaris

Destaquem