El Junior FC i Sant Cugat Creix

Si anàvem junts, podríem sumar molt més i defensar aquesta actitud davant l’excessiva competitivitat en alguns casos

La setmana passada signàvem l’acord d’incorporació del Club Junior FC a l’associació Sant Cugat Creix. Aquesta jove institució amb els altres tres clubs de Sant Cugat que competeixen a escala estatal (el Club Voleibol Sant Cugat, el Pati Hoquei Club Sant Cugat, i el Club Rugby Sant Cugat) ve marcant diferències quant a missió, visió i valors envers altres moviments que coneixem de la ciutat, i feia tems que ens tenia corpresos als components de la directiva del Junior. Vam contactar no fa pas gaires mesos i de seguida vam veure que els nostres valors com a club, una institució que estem a punt de celebrar el Centenari, coincideixen fil per randa amb els de Sant Cugat Creix, i és per això que ens hi vam apropar i que ara tenim l’orgull de formar-ne part.

Pels que actualment dirigim el Junior, la majoria dels quals som socis de fa més de trenta anys, si una cosa ens ha caracteritzat sempre com a club han estat la defensa dels valors que l’esport pot transmetre a qui el practica i a qui l’ensenya o el gaudeix. La nostra escola té quatre grans peus en forma de futbol, hoquei sobre herba, tennis, i pàdel per ordre cronològic d’aparició al club. A tots quatre l’escola base és el més important, perquè creiem fermament en els valors que qualsevol esport aporta a qui el practica. Pot ser més patents als esports col·lectius, l’esforç, la companyonia, el respecte per l’adversari, pels companys, pels àrbitres o pel mateix públic, així com la capacitat d’aprendre el valor de la competitivitat defineixen clarament què significa formar part d’una escola com la nostra.

Quan ens vam conèixer amb els directius de Sant Cugat Creix vam notar a l’instant que ells pensaven igual que nosaltres, i vam creure que si anàvem junts, podríem sumar molt més i defensar aquesta actitud davant l’excessiva competitivitat en alguns casos, o l’esport malentès en altres, on sembla que el fet de guanyar o perdre sigui el més important, i no la capacitat d’aprendre i de transmetre valors per la vida en general. Per a nosaltres veure un jugador que arriba a la seva etapa sènior mantenint tots aquests valors, que ha sabut fer amics al llarg del seu recorregut, que ha gaudit del seu esport i que se’n recorda del Junior com un element important dins la seva vida és el millor premi que en podem obtenir. Pels nostres companys del Sant Cugat Creix, també.

Hi ha una segona part més lligada als avantatges econòmics que suposa poder negociar paquets d’esponsorització al oferir a terceres empreses un volum tan gran d’esportistes i familiars, així com portar els nostres colors amb el nom de Sant Cugat per tota la geografia estatal. Aquest és un punt que hem de treballar seriosament i ens pot ajudar molt a millorar la capacitat d’arribar als primers nivells dels nostres esports. Toca posar-nos a la feina. Ja ens vam adherir a la Carta Ètica durant els passats mesos, però hem d’anar molt més lluny. Mirarem de transmetre tots aquests valors a jugadors, pares, tècnics i directius, perquè com sempre hem cregut, un equip no el fan només els que salten al camp. L’educació, i l’esforç s’han de treballar també als despatxos i a la graderia.

Al final, quan diumenge sortim a competir, tots som part del mateix equip i tots hem de comportar-nos en la mateixa línia. Ens fa molta il·lusió estar encara més integrats en una ciutat com la de Sant Cugat, on fa més de quaranta anys que hi tenim la nostra seu.

Dos mil vuit-cents socis del Junior amb uns mil quatre-cents federats som ara part de Sant Cugat Creix. Esperem créixer junts.

 
Comentaris

Destaquem