El Pactòmetre

Fortuny oferia mà estesa a ERC, però deia no tenir més resposta que "ens volen fer fora"

M'agrada aquest titular, el TOT l'ha proposat des de la nit electoral. La mateixa nit llegia una piulada d'una coneguda twitera que suggeria que els pactes també els votéssim. L'alternança i la diversitat són bones, cert, però a vegades fan tuf al qual en diem la pagueta. Per això he buscat què en deien els líders de cada formació, abans de les eleccions.

Fortuny oferia mà estesa a ERC, però deia no tenir més resposta que "ens volen fer fora". Sumarien 15 de 25 i ferien feliços la majoria de santcugatencs, àmpliament indepes (18 regidors del nou consistori). Aquest seria l'eix nacional. També va negar cap pacte amb partits que lluiten contra Catalunya. Prenem nota.

 

Ingla no volia acords amb formacions que han permès que Junqueras i Romeva hagin anat a recollir l'acte escortats. No va recordar els altres. Això exclou PSC, suposo. Però només amb la CUP, no sumen. Aquest seria l'eix "d'esquerres".

Soler deia que no es sotmetria a una "majoria imaginària d'esquerres". Els 4 regidors farien sumar diverses combinacions, però sempre hauríem de restar-hi 155, oi?

Ciprian i Gibert, curiosament, coincidien en voler "fer fora els de converyènsia". Suposo i desitjo que per raons diferents. La CUP jugaria el pacte "d'esquerres", és a dir, carcellers abans que convergents. Feu-s'ho mirar.

Ho deia al principi. L'alternança és bona. Però cal fer prevaler el que han dit els electors. Si sumem el resultat de les europees, crec que és palmari. Governeu els indepes, sense al·lèrgies del passat. CiU és història, a la llista de Junts per SC hi havia molt poc apparàtxik, mentre que altres només volen fer valer la seva marca. La resposta, en pocs dies.

 
Comentaris

Destaquem