El premi literari de Valldoreix

Durant anys el premi va estar a punt de desaparèixer

Aquests dies s'ha fet entrega del premi als guanyadors de la 17 edició del Premi literari de Valldoreix. En guany han participat 155 obres, i els guanyadors han estat Dario Alberca, en la modalitat d'adults i Anna Funke en la juvenil.

El premi va néixer per la Festa Major de l'any 1980, amb el nom de "Premi Onze de Setembre", amb l'objectiu de fomentar la llengua i la cultura catalanes. Eren els temps dels primers ajuntaments democràtics. L'any 1981, amb l'alcalde Josep Lluís Martínez i Martí Roqué Alonso, de l'Associació de Veïns de Can Majó, es va transformar en "Premi Literari de Valldoreix". El primer premi tenia una dotació de 35.000 pessetes i un segon de 15.000. El tema va ser "Els catalans avui", en un moment d'efervescència pel nou estatut del 1979. El jurat el formàven el poeta José M. De la Pezuela, Carme Sánchez Larraburu, Josep M. Puigjaner, guanyador de l'edició de 1980 i Martí Roqué Alonso. Durant uns anys el premi va estar vinculat a la Festa Major, fins que va agafar entitat pròpia.

Durant anys el premi va estar a punt de desaparèixer. Va haver-hi un parèntesi entre el 1985 i el 1990, però amb el suport econòmic de Salvador Camardons i Piera, vocal de l'Entitat Local Menor i la col·laboració de l'Associació de Propietaris i Veïns, l'Associació de Can Majó i l'Arxiu Gavín el premi va revifar i consolidar-se. Si el premi ha arribat fins als nostres dies, ha estat gràcies a la generositat del Sr. Camardons. També cal destacar el paper que va jugar Valentí Armengol, director de la sucursal de Caixa Terrassa, que va aconseguir donar suport econòmic al premi.

 
Comentaris

Destaquem