El suport de Sant Cugat a Mas, Ortega i Rigau

Qui emmordassa els qui no pensen com ell només és un covard que s’ha quedat sense arguments per rebatre’ls

Va ser una molt bona iniciativa de l’Assemblea Nacional Catalana, d’Òmnium Cultural i de l’Associació de Municipis per la Independència, així com dels partits PDeCAT, CUP, ERC i Demòcrates, l’encesa d’espelmes il·luminant una estelada el 4 de febrer passat, a la plaça d’Octavià, tres dies abans del judici als tribunals espanyols contra el president Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau.

Val a dir que la concentració no era una iniciativa privativa de Sant Cugat, sinó extensible a molts altres municipis, cosa que encara la feia més rellevant, ja que va oferir una alternativa a la dificultat expressada per molta gent de desplaçar-se a Barcelona el dia del judici. D’aquesta manera, totes aquelles persones que es van assabentar de la iniciativa i van voler manifestar el seu rebuig a la criminalització del govern de Catalunya per part de l’Estat espanyol ho van poder fer a la nostra ciutat.

A l’Estat espanyol, encegat en la seva croada inquisitorial contra la llibertat nacional catalana, ja no li importa exhibir-se a Europa com un Estat que conculca drets bàsics com la llibertat d’expressió, que ha arribat a qualificar d’“il·legal” la conferència de les autoritats catalanes al Parlament Europeu i que fins i tot, per mitjà de coaccions, va intentar que no hi assistís ningú. El boicot, però, a més d’escandalosament antidemocràtic i espectacularment fracassat, va ser denunciat per una europarlamentària sueca.

En definitiva, estem parlant d’un Estat que no sols no vol que Catalunya parli amb veu pròpia a Europa a través dels seus representants legítims sorgits de les urnes, sinó que fa tota mena de maniobres perquè ningú no els escolti. 

Tanmateix, com sabem, Catalunya va parlar. Va parlar i continuarà parlant perquè no accepta que ningú se li declari superior. És una simple qüestió de principis i de dignitat. I Sant Cugat, com van demostrar les darreres eleccions municipals, és un municipi majoritàriament independentista que ha estat i que estarà sempre al costat dels polítics demòcrates que posen les urnes al servei del país, de la llibertat d’expressió, de la llibertat dels pobles i, per extensió, del respecte als Drets Humans.

L’ús de tribunals antidemocràtics que violen les decisions dels plens municipals a fi de perseguir estelades no aturarà el Procés. Qui emmordassa els qui no pensen com ell només és un covard que s’ha quedat sense arguments per rebatre’ls.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem