El tancament del 'Callejón', la millor solució?

S'ha aconseguit el que es pretenia?

El setembre passat va entrar en vigor el tancament del carrer de Can Solà de Sant Cugat els divendres i dissabtes a la nit per evitar el botellón. Sis mesos i mig després, el famós callejón segueix tancat. S'ha aconseguit el que es pretenia?

L'aglomeració de joves les nits de divendres i dissabte al conflictiu carrer ha desaparegut, així com ho han fet el soroll a altes hores de la matinada que molestava els veïns i les ampolles buides que embrutaven la zona. Si l'objectiu era aquest, podríem dir que s'ha complert.

Ara bé, ni el botellón s'ha eradicat de la ciutat, ni el consum d'alcohol de menors s'ha reduït. Els més grans opten per beure a locals a prop de la zona, però com que els menors no poden consumir a cap establiment, segueixen bevent al carrer però en altres punts de la ciutat. Si alguna cosa bona tenia el callejón, és que almenys el consum d'alcohol al carrer es podia tenir mínimament controlat: es feia en una zona concreta uns dies concrets. En canvi, ara es fa en parcs i esplanades que es troben més lluny de zona, i el camí que han de fer els joves per anar des del lloc on beuen fins a la discoteca és més perillós.

Fent un balanç, no hi ha cap dubte que s'ha aconseguit desallotjar el carrer més conflictiu de l'oci nocturn a Sant Cugat i molts dels problemes que comportava. Tot i així, el fenomen del botellón està més descontrolat que abans.

Que no es consumeixi alcohol al callejón no vol dir que no es faci a Sant Cugat, i que no es molestin els veïns del barri, no vol dir que no se'n molestin altres. Potser aquesta no és la millor solució i s'haurien de provar altres que contemplessin totes les parts del conflicte.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem